المقادير كيس مكرونه 1\2 كيلو لحمه مفومه كوب طماطم كيلو لبن 4ملاعق دقيق كوب جبنه شيدر 2ملعقه زبده 2بصله كبيره لأول طبعا نسلق المكرونة في ميه مغليه مع معلقة زيت
و بعدين نصفيها كويس من الميه و نضيف لها ملح و م ص زبدة و نقلب و نسيبها علي جن
نيجي لحشوة الحم:
نفرم بصل و نحمسه مع الزبدةحتي يذبل البص ل ن ضيف اللحم المفروم و نقلب
ثم الملح و الفلفل الاسود و البهارات المفضله (انا استعمل قرفة مطحونة و جوزة الطيب و قرنفل مطحون) و فلفل حامي مفروم و نقلب
لما لون اللحم يتغير نضيف كوب عصير طماطم نقلبو نسيبهم لغاية الميه ما تنشف نيجي للبشاميل:
في الخلاط نضع
3 ملاعق زبدة - 3 ملاعق دقيق - ملعقة نشا - 4 ملاعق حليب جاف - 2 كوب مرقة (او ماء) او كيلو لبن بعد امتزاج الخليط جيدا نضعه في اناء علي النار مع رشة من الملح و الفلفل الاسود حتي يصبح المقدار سميكا هكذاثم ندهن صينية الفرن بطبقة رقيقة جدا من البشاميل
و نرص نصف مقادر المكرونة ثم كل مقدار اللحم ثم المتبقي من المكرون
ثم طبقة البشاميل وعليها بشر جبنه شيدر
ثم توضع في الفرن في الرف الأوسط
و تشعل الشواية حتي يحمر الوجه
ر