ريا و سكينة
اهلا بكل الاعضاء الجدد ان شاء الله ها تجدو معانا اسرة طيبة متحابة فى الله ان شاء الله نتمنى لكم اسعد الاوقات
ريا و سكينة
اهلا بكل الاعضاء الجدد ان شاء الله ها تجدو معانا اسرة طيبة متحابة فى الله ان شاء الله نتمنى لكم اسعد الاوقات
ريا و سكينة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ريا و سكينة

منتدى نسائى  
الرئيسيةمنتدى ريا وسكينأحدث الصورالتسجيلدخول

المواضيع الأخيرة
» صور للفيس
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالأربعاء مارس 18, 2015 6:33 am من طرف مديرة الموقع ام يحيى

» السيسى اسد
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالأربعاء يناير 14, 2015 3:34 pm من طرف sara

» غذائك وصحة شعرك
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالإثنين يناير 05, 2015 8:46 pm من طرف مديرة الموقع ام يحيى

» البرتقال والحليب لتفتيح البشرة
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالإثنين يناير 05, 2015 12:20 am من طرف يحميكى يا بلدى

» اصنعى شاور الاستحمام بنفسك
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالإثنين يناير 05, 2015 12:17 am من طرف يحميكى يا بلدى

» تغذية اولادك اثناء الدراسة
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالأحد يناير 04, 2015 11:04 pm من طرف مديرة الموقع ام يحيى

» ساعات رخيصة جدااا وجديدة صدقينى مش هتلاقى الاسعار دى عند حد
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 12, 2014 12:31 pm من طرف مديرة الموقع ام يحيى

» خلصنا من الامتحانات اخيييراااااااااااا
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالأحد يونيو 29, 2014 3:40 pm من طرف مديرة الموقع ام يحيى

» شات حبايب حكاية حنان يلا نتعرف على بعض
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالخميس يونيو 12, 2014 4:50 pm من طرف مديرة الموقع ام يحيى

» لازانيا باللحم والصوص بطريقة سهلة جدا
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالجمعة أبريل 18, 2014 1:44 am من طرف مديرة الموقع ام يحيى

» تحفة بجد
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالأربعاء أبريل 16, 2014 12:45 am من طرف يحميكى يا بلدى

» القرنبيط بالجبن الشيدر
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالثلاثاء أبريل 15, 2014 12:22 pm من طرف مديرة الموقع ام يحيى

» بجد تحفة
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالأحد أبريل 13, 2014 2:50 am من طرف يحميكى يا بلدى

» خبر عاجل
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالأحد أبريل 13, 2014 2:48 am من طرف يحميكى يا بلدى

» سئلت عجوز لماذا يحبك زوجك
هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالأحد أبريل 13, 2014 2:44 am من طرف يحميكى يا بلدى


 

 هو موضوع بس اتاخر شويه

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ام فارس

ام فارس


عدد المساهمات : 87
تاريخ التسجيل : 27/07/2013

هو موضوع بس اتاخر شويه Empty
مُساهمةموضوع: هو موضوع بس اتاخر شويه   هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالسبت أغسطس 03, 2013 12:44 am

عزومات رمضان الى محيرة الجميع







كل سنة وإنتِ طيبة....


طبعا رمضان شهر كله خير وبركة وكله عزومات وولائم في منتهى الجمال...


وطبعا كل يوم والتاني عندك عزومة شكل وأكيد قبل العزومة بتبقي محتارة مش عارفة تعملي إيه وتقدمي إيه ونفسك تقدمي أحلى حاجة عندك...


ونفسك كمان تخلصي الأكل بدري قبل أذان المغرب على الأقل بساعتين علشان تغيري هدومك وتستقبلي المعزومين.. ما هو مش معقول الضيوف ييجوا يلاقوكِ قاعدة لسه في المطبخ بتطلعي حاجات من الفرن وبتدخلي حاجات تانية....


مش كده ولا إيه؟؟؟؟


طبعا هتسألي نفسك دلوقتي وتقولي ازاي كل ده يحصل؟ ده أنا لما بيكون عندي عزومة باصحى من الفجر وبافضل طول النهار قاعدة في المطبخ ويادوب باخلص الأكل ساعة الأذان


وعلشان تباني قدام ضيوفك ست بيت من الدرجة الأولى


هقولك دلوقتي على طريقة سهلة جدا للاستعداد لعزومات رمضان...
يلاّ نشوف مع بعض





أولا
اقعدي مع نفسك


شوفي يا ستي الاستعداد للعزومة بيكون قبلها بيومين بإنك بتقعدي مع نفسك كده وتشوفي عدد المعزومين قد إيه؟؟؟ وعلى الأساس ده بتحددي كمية الأكل اللي إنتِ هتعمليها وخدي بالك إن لو كان عدد المعزومين قليل يعني مثلا 3 أفراد هيبقى عدد الأصناف قليل ومحدود...
لكن لو عدد المعزومين كبير هيبقى فيه تنوع في الأصناف المقدمة وده علشان ترضي جميع الأذواق...



ثانياً
هاتي ورقة وقلم



بعد ما حددتي عدد المدعوين للعزومة هاتي ورقة وقلم واكتبي قائمة بالأصناف اللي المفروض تكون موجودة على السفرة.. ودي نسخة من القائمة اللي ممكن إنك تعمليها في أي عزومة..


• أولا السلطات:


شوفي يا ستي المفروض يكون عندك على السفرة في أي عزومة نوعين من السلطات وليكن مثلا طبق سلطة طحينة وطبق سلطة خضراء.


• ثانيا الشوربة:


كفاية قوي في عزومة رمضان وجود نوع واحد من الشوربة خاصة كمان لو كان عدد المعزومين مش كبير.


• ثالثا اللحوم:


طبق اللحوم ده بيعتبر من الأطباق الرئيسية على السفرة علشان كده لازم يكون على السفرة في أي عزومة نوعين من اللحوم وليكن مثلا طبق بوفتيك لحمة وطبق فراخ مشوية.


• رابعا النشويات:


النشويات زي الرز أو المكرونة أو الرقاق أو المحشي وخدي بالك إن المفروض يكون على السفرة نوع واحد من النشويات.. يعني إما مكرونة أو رز، مش معقول الاتنين.


• خامسا الخضار:


كفاية قوي صنف واحد من الخضار على السفرة خاصة إن الإقبال على الخضار بيكون مش كبير قوي في العزومات.


• سادسا الحلويات:


أكيد لو عندك عزومة هتقضي وقت كبير جدا في عمل الأكل علشان كده اختاري الحلويات السهلة في التحضير أو اختاري الأصناف اللي ممكن إنك تعمليها قبلها بيوم... زي البسبوسة أو أي نوع من الحلويات اللي بتتقدم باردة زي الآيس كريم..



ثالثا
التحضير الفعلي للعزومة


بعد ما جهزت قائمة بالأصناف اللي إنتِ ناوية تعمليها في العزومة عليكِ ببدء التحضير الفعلي للعزومة وخدي بالك إنك تحضري ده قبلها بيوم.
طبعا هتسألي نفسك دلوقتي وتقولي ازاي أحضر الأكل قبلها بيوم، كده الأكل يبوظ خاصة إن الجو حر...
شوفي يا ستي.. دي الحاجات اللي ممكن إنك تعمليها قبل العزومة بيوم:


1- العصائر ممكن إنك تعمليها وتحطيها في كوباية العصير وتحطيها في التلاجة أو تحطيها في أكياس وتحطيها في الفريزر وتطلعيها قبل المغرب بخمس ساعات.


2- جهزي أدوات المطبخ بتاعتك زي "الصواني والأطباق والكوبايات والكاسات" واتأكدي من نظافتها بحيث إنها تكون جاهزة على الاستعمال.


3- لو هتعملي محشي ممكن إنك تجهزيه وتلفيه وتحطيه في التلاجة بحيث يكون جاهز على التسوية يوم العزومة.


4- لو هتقدمي في العزومة لحمة أو فراخ مشوية ممكن أنك تتبليهم ببصل قبل العزومة بيوم وتحطيهم في وعاء بلاستيك وتسيبيهم في التلاجة بحيث يكونوا جاهزين على الشواء يوم العزومة.


5- لو هتعملي مكرونة بالبشاميل أو جلاش باللحمة المفرومة يبقى ياريت إنك تعصجي اللحمة قبلها بيوم.


6- الحلويات ممكن إنك تعمليها قبل العزومة بيوم وتحطيها في التلاجة ومن الحلويات اللي ممكن إنك تعمليها الآيس كريم والبسبوسة والبقلاوة.. وخدي بالك إنك تغطي صينية البسبوسة أو البقلاوة كويس.


رابعا
يوم العزومة نفسه


أكيد لو جهزتِ الحاجات دي زي ما قلنا ليكِ هتقومي يوم العزومة أعصابك مستريحة جدا وهتبدئي في إنك تخرجي الحاجات اللي إنتِ جهزتيها من التلاجة وتسويها وفي الوقت اللي الحاجة فيه بتستوي ممكن إنك تعملي السلطة وخدي بالك إنك تحطي الأكل اللي هيستوي بدري في أواني حرارية علشان يفضل محتفظ بسخونته...


وبكده فعلا هتخلصي كل حاجة قبل أذان المغرب بساعتين وهتقدري تستقبلي ضيوفك وإنتِ أعصابك مستريحة قوي..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
يحميكى يا بلدى
مشرفة قسم الاخبار
مشرفة قسم الاخبار
يحميكى يا بلدى


عدد المساهمات : 912
تاريخ التسجيل : 02/09/2013

هو موضوع بس اتاخر شويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: هو موضوع بس اتاخر شويه   هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 22, 2013 10:45 pm

ممتاااااااااز يا حبيبتى و ان شاء الله رمضان الجاى نعمل كدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مديرة الموقع ام يحيى
مدير عام الموقع
مدير عام الموقع
مديرة الموقع ام يحيى


عدد المساهمات : 1786
تاريخ التسجيل : 25/07/2013
الموقع : ريا وسكينة للترفية والصحبة الحلوة

هو موضوع بس اتاخر شويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: هو موضوع بس اتاخر شويه   هو موضوع بس اتاخر شويه I_icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 22, 2013 11:30 pm

تسلمى على موضوعك ويارب جهازك يتصلح وحشتينى اووووى بس التليفون اهو بيطمنى عليكى هههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.rayawskina.com
 
هو موضوع بس اتاخر شويه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كل يوم هاجبلكوا شويه عشان منتعقدش
» عايزة اعمل موضوع ومش عارفة !!

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ريا و سكينة :: قسم الطبخ-
انتقل الى: